Datteren min har visst begått
selvmord. Hjernemassen hennes er spredd utover baderomsgulvet, klistret til
marmorflisene. En hagle av typen Remington
VersaMax Waterfowl Mossy Oak ligger ved
beina. For et smakløst valg av selvmordsvåpen! Alle vet da at Remington lager
elendige hagler! Selv foretrekker jeg en Browning Maxus Sporting Carbon 12-89 med Speed Load, gummiert overflate og Composite Duratouch-skjefte. Men
datteren min har alltid hatt dårlig smak, noe klærne hennes også vitner om. De
fattigslige, maskinsydde plaggene har mang en gang brakt skam over familiens
gode navn og rykte.
”Se hvordan du har skitnet til badet
mitt!” roper jeg og stirrer anklagende på den uteliggerlignende jentungen.
”Hjernemasse og kraniebiter og blod utover det hele! Hvor mange ganger har jeg
sagt at du ikke skal grise til her inne!? Herregud for et uansvarlig menneske
du er!”
Jeg plukker opp selvmordsbrevet som
ligger ved beina hennes, og begynner å lese. Straks bryter jeg ut i latter.
”Herregud, for et dårlig språk! Du forveksler jo infinitivsmerket å med bindeordet og! Og det heter ikke ta
selvmord; det heter begå selvmord!
Man tar sitt liv, men man begår selvmord! Også bruker du altfor
mange adjektiver og adverb. Dessuten er stilen din altfor springende, dramaturgien
kjedelig og virkemidlene altfor pompøse, dilettantiske og dramatiske. Nei,
dette var terningkast to, i beste fall! Skjerpings!”
Jeg vender tommelen ned, krøller sammen brevet og slenger det
i doskåla. Så tilkaller jeg vaskehjelpen før jeg forlater rommet, kvalm av den
motbydelige stanken.
Til middag serverer jeg Magnhild
Meltveit Kleppa, et mektig måltid. Kleppa er blant de mer mettende norske
politikerne jeg har hatt gleden av å sette tennene i. De kjøttfulle skinkene
hennes smaker best når de serveres med en vellagret Domaine Georges Roumier Musigny Grand Cru av den aldeles fabelaktige 1973-årgangen, siden denne vinens fruktige
sødme, avrundede tanniner og jord-aktige eikesmak, bidrar til å fremheve det
fyldige kjøttets rurale, rustikke viltpreg. En markant ettersmak av nøtter og
vinterepler, gjør smaksopplevelsen komplett. Basisen i denne vinen er Pinot
Noir-druer dyrket i Bourgogne og presset under hælene til gulsottrammede, hvithårede
albinojomfruer fra den pittoreske landsbyen Vezelay, noe som medvirker til å
løfte frem Kleppas naturlige aroma. Kjøttet er magert, mørt, økologisk,
nøkkelhullsmerket og kortreist – og er selvsagt produsert i samsvar med Fairtrade
og i henhold til Mattilsynets regler og forskrifter for bærekraftig, etisk
forsvarlig tilvirkning av næringsmidler.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
:-)