Follow by Email

tirsdag 29. juli 2014

Om kartet og terrengetKyniske edelmetallselgere har i årevis, på sider som ZeroHedge, lurt godtroende folk til å tro at vi står overfor dollarens kollaps. Lettlurte edelmetallkjøpere kommer til å bli dypt skuffet når de gradvis innser at den økonomiske krisen de har ventet på, ikke materialiserer seg. Da sitter de der med sine «investeringer», bestående av metaller de enten må selge med tap — eller beholde til de blir enda mer verdiløse. Marc Faber og Gerald Celente er blant de mange gullselgerne som i årevis har feilspådd økonomisk armageddon. Og tjent seg rike på å gjøre det.

De fleste mennesker foretrekker å leve i ekkokamre. De oppsøker meningsfeller for å få bekreftet synspunktene sine. Møter de på informasjon som ikke passer med verdensbildet de allerede har etablert, filtrerer de den ut, slik at den ikke kommer i konflikt med fordommene og de forenklede, subjektive virkelighetsmodellene som utgjør tankemønstrene deres. Kriteriet som avgjør hvorvidt noe er «sant», er at det konsoliderer ens verdensbilde og sementerer veggene i virkelighetstunnelen man kjører gjennom.

Men når kartet ikke stemmer med terrenget, kan det kanskje lønne seg å tegne et bedre kart. For det er ikke nødvendigvis terrenget det er noe galt med.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

:-)