Follow by Email

lørdag 12. juli 2014

Sirkus Snowden
Snowden-sirkuset er en velregissert medie-event, en forestilling som tydeligvis skal strekke seg over mange år, all den tid avsløringene kommer i små porsjoner som med mer eller mindre jevne mellomrom deles ut til den lydhøre forsamlingen av bladfyker og interesserte plebeiere. Man kan jo spørre seg hvorfor "avsløringene" kommer i slike små pakker, hvorfor så mye informasjon systematisk holdes tilbake, men å stille slike spørsmål gjør vel at man blir stemplet som NSA-apologet, disinfo-agent, NWO-medløper og konspirasjonsteoretiker -- så jeg skal la være.

Det er blitt rapportert, i den offisielle historien, at low level-analytikeren Snowden (som ikke hadde høy sikkerhetsklarering), ved å benytte seg av en helt vanlig USB-minnepenn, klarte å stjele alt fra 20 000 til 1,7 millioner hemmeligstemplede og godt bevoktede dokumenter fra verdens desidert mest avanserte og generøst finansierte etterretningsbyrå, hvis budsjett er flere ganger så stort som bl.a. CIA sitt. Uten problemer flyktet han så til Hong Kong, hvor han oppholdt seg på et rom på et luksushotell som, i følge ham selv, befinner seg et steinkast unna det lokale CIA-hovedkvarteret (den amerikanske ambassaden i byen). Dette sa han foran kamera da Greenwald filmet ham. Man kunne jo kanskje spurt seg hvor mange luksushoteller som befinner seg et steinkast unna CIA-hovedkvarteret i Hong Kong. Videre kunne man spurt hvor smart det er, hvis man virkelig flykter fra amerikanske agenter, å avsløre at man befinner seg like ved den lokale filialen deres. Men jeg lar være.

På et eller annet vis klarte han så å komme seg til Russland. (Hvordan fikk han tak i flybilletten? Fløy han på et vanlig rutefly med vanlige passasjerer? Hvordan fikk han innreisetillatelse til Russland?) I noen måneder oppholdt han seg angivelig på en flyplass med titusener av daglige gjennomreisende -- uten å bli observert en eneste gang. (Hva levde han av der? Hvordan unngikk han å bli sett? Hvem var det som sørget for kost og losji? Hvorfor klarte ikke amerikanerne å få tak i ham?)

Hele tiden, mens alt dette pågikk, ble det servert velregisserte artikler som fremstilte Snowden som en helt som kjempet mot et ondt imperium. Samtidig var Snowden selv nøye med å presisere at det var fåfengt å kjempe mot NSA og USA, for Big Brother ser oss og får tak i oss uansett hva vi gjør. Men Big Brother klarte altså ikke å forhindre at en vanlig analytiker og systemtekniker stjal 20 000-1,7 millioner hemmeligstemplede, godt bevoktede dokumenter fra verdens mektigste spionorganisasjon, som har verdens ledende kompetanse på datasikkerhet. CIA klarte visst heller ikke å lokalisere og få kloa i Snowden, selv om han i praksis avslørte hvilket hotell og hvilket hotellrom han befant seg på, et hotell som tilfeldigvis befant seg et steinkast unna det lokale hovedkvarteret deres. NSA -- som er verdensmestere i å spionere og dekryptere kommunikasjon -- klarte ikke å finne ut hvor Snowden befant seg da han var på en navngitt kjempeflyplass i Moskva. Og de klarte ikke å hindre ham i å dele hemmeligstemplede dokumenter med omverdenen, selv om de er verdensmestere i å holde på hemmeligheter.

Og nå lever altså Snowden angivelig i Russland, mens det velregisserte mediesirkuset fortsetter. Keith Alexander har symbolsk nok gått av, men NSA driver, etter alt å dømme, videre som før. Det eneste som har endret seg er at folk flest er blitt mer paranoide og langt mer forsiktige med hva de sier i offentligheten. Vi har fått mer selvsensur, for nå vet folk at Storebror ser og hører alt vi skriver, sier og gjør.

Mer selvsensur og en mer paranoid befolkning som ikke våger å engang tenke tanken på oppvigleri og dissens ... hmmm ... det høres jo faktisk ut som akkurat noe Eliten kunne ønske seg ...

Tilfeldig ...?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

:-)