Follow by Email

mandag 7. januar 2013

Løsningen på den økonomiske krisen: Innfør kapitalismeDet politiske systemet vi for tiden er underlagt, belønner økonomisk uansvarlighet. Land, banker og andre foretak, blir helt bevisst mer uansvarlige og kriminelle for hver ny krise som inntreffer, siden de vet at de belønnes med stadig større redningspakker desto større økonomiske overtramp de begår. Taperne er skattebetalerne, og jeg gremmes ved tanken på at våre barn og barnebarn skal måtte betjene lånene til uansvarlige grekere og andre som gang på gang misligholder og får sanert de groteskt overdimensjonerte lånene sine.

Uansvarlighet burde belønnes med konkurs, ikke med redningspakker og gjeldssanering. Det som ikke er levedyktig, burde få gå til grunne. Økonomisk uansvarlige/kriminelle land, banker og andre foretak som ikke klarer å betjene gjelden sin, burde få føle konsekvensene av egen uansvarlighet. I stedet har vi et system styrt av korrupte, utspekulerte politikere som belønner disse kriminelle foretakene — og som stjeler penger fra ærlige, uskyldige skattebetalere for å finansiere det galopperende gjeldssirkuset. Dette er et sykt system som er dømt til å resultere i kollaps, siden vanlige folk lærer at ærlig arbeid ikke lønner seg. Det er tvert imot kriminalitet og økonomisk uansvarlighet som er lønnsomt. Annerledes kan man ikke tolke politikernes forrykte handlemønster.

Mange kommentatorer påstår at krisen(e) viser at kapitalismen har spilt fallitt. Dette er intet mindre enn en uhørt påstand! Sannheten er at kapitalisme ennå er et uprøvd system. Det nederdrektige systemet vi er belemret med i dag, er i all hovedsak sosialistisk/kommunistisk. La oss prøve noe annet enn dette systemet. La oss styrte våre korrupte politikere og innføre et sunt, velfungerende system som er forankret i en konkurranseorientert ideologi. Kun slik kan vi få bukt med krisene som stadig vekk hjemsøker oss.
1 kommentar:

  1. Systemet vi har i dag er ikke kommunistisk, men monopolistisk, og styres av en liten politisk og økonomisk elite, altså et oligarki. Ellers godt skrevet innlegg!

    SvarSlett

:-)