Follow by Email

mandag 14. april 2014

Om såkalte sosialistiske miljøvernereHvordan skal vi klare oss uten en oljebasert infrastruktur? Hvordan får man produsert solcellepaneler og vindmøller uten store mengder energi fra fossilt brensel? Olje inngår -- direkte og indirekte -- i over 95 % av produktene vi daglig bruker. All plast er basert på olje, og nesten all mat produseres og fraktes ved hjelp av olje. En oljebasert infrastruktur er helt nødvendig for å opprettholde produksjonen av såkalt grønn teknologi, som elbiler, fotovoltaiske paneler og vindmøller. Hele sivilisasjonen bryter sammen uten rikelige mengder fossilt brennstoff som brukes i et stadig akselererende tempo.
Datamaskinene og mobiltelefonene som Snorre Valen og Eivind Trædal skriver på, ville ikke eksistert om det ikke var for vår oljebaserte sivilisasjon. Produksjonen og transporten av slik teknologi er avhengig av fossilt brensel. I tillegg er sjeldne mineraler som coltan essensielle komponenter i dagens computere og mobiltelefoner. Disse mineralene utvinnes bl.a. av kongolesiske slavearbeidere. Og maskinene settes sammen av kinesiske slavearbeidere.
Hvordan er dette forenlig med sosialisme og miljøvern? Hvordan kan sosialister som Snorre Valen og Eivind Trædal med god samvittighet benytte seg av slik teknologi?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

:-)